Ізраїльські військові мають нести відповідальність за напади на журналістів – IFJ

Ізраїльські військові мають нести відповідальність за напади на журналістів – IFJ

00:00,
28 Липня 2014
1495

Ізраїльські військові мають нести відповідальність за напади на журналістів – IFJ

00:00,
28 Липня 2014
1495
Ізраїльські військові мають нести відповідальність за напади на журналістів – IFJ
Ізраїльські військові мають нести відповідальність за напади на журналістів – IFJ
Міжнародна федерація журналістів (IFJ) приєдналася до світових закликів з вимогою, щоб ізраїльський уряд та його збройні сили несли відповідальність за жорстокість проти журналістів у секторі Газа. Про це повідомив сайт наймасовішої у світі професійної медіаорганізації.

«Ми приєднуємося до міжнародної вимоги покласти край безкарності за напади на репортерів у Палестині, – заявив президент МФЖ Джим Бумела (Jim Boumelha). - Ми вимагаємо, щоб ізраїльські збройні сили, які скоїли ці жахливі вбивства й напади, відповіли за свої злочини та повною мірою відчули на собі тягар правосуддя»

Бумела звернувся із закликом до Ізраїлю, Хамасу і всіх палестинських збройних груп поважати права й свободи усіх журналістів та медійників, строго дотримуватися відповідних норм міжнародного гуманітарного права та прав людини.

Синдикат палестинських  журналістів (PJS), що є філією МФЖ, опублікував докладний список атак ізраїльських збройних сил проти репортерів, які висвітлюють драматичну кризу у палестинському анклаві. З моменту початку конфлікту чотири медійники були вбиті, чимало співробітників ЗМІ зазнали поранень, а три медіа стали об’єктами цільових нападів.

У списку загиблих: журналіст 24 Media Хамід Шехаб (Hamid Shehab), вражений 9 липня ракетою, хоча його припарковане авто мало чітку позначку Press; співробітник сайту Gaza Now Мохаммед Смері (Mohammed Smeri), убитий 10 липня 11 липня; 25-річний репортер Ray News Agency Халед Хамед (Khaled Hamed), загиблий 20 липня; кореспондент Alkitab TV Абдурахман Абу Хіна (Abdurrahman Abu Hina), убитий 22 липня у розбомбленій оселі разом з братом і дідом.

Поранень зазнали репортери Зіад Авад (Ziad Awad) з Nabaa News Agency, Махмуд Аллох (Machmoud Allox) з Wattan Radio Station, Самі Табіт (Sami Thabit) - Palestine Today TV, Анас Абу Мейлік (Anas Abu Meiliq) - Anadol News Agency, Ахмад Шайях (Ahmad Shayah) - Alkitab TV та Media Town Agency, Мохамед Машраві (Mohammed Masharawi) - Media Town Agency, журналістка Сухейр Хараз (Suhair Kharaz) - Ray News Agency.

Ізраїльські збройні сили зруйнували офіси the National Media agency і The Wattan Radio station та обстріляли офіси Al Jazeera, змусивши співробітників катарської телемережі евакуюватися.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
eccpalestine.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду