Роскомнагляд може заблокувати Російську службу BBC – ЗМІ

Роскомнагляд може заблокувати Російську службу BBC – ЗМІ

00:00,
5 Серпня 2014
1795

Роскомнагляд може заблокувати Російську службу BBC – ЗМІ

00:00,
5 Серпня 2014
1795
Роскомнагляд може заблокувати Російську службу BBC – ЗМІ
Роскомнагляд може заблокувати Російську службу BBC – ЗМІ
Роскомнагляд не виключає можливості блокування сайту Російської служби BBC. Приводом до цього є опубліковане нею інтерв'ю новосибірського художника Артема Лоскутова про підготовку акції «Марш за федералізацію Сибіру». Про це повідомляють «Известия» із посиланням на анонімне джерело, близьке до Роскомнагляду.

За інформацією джерела, відомство надіслало Російській службі BBC «профілактичного листа» з вимогою видалення інтерв’ю. У відомстві зазначають, що воно містить «заклики до масових заворушень» та заклики до «здійснення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого законом порядку». Редакція BBC, за даними «Известий», цей лист проігнорувала.

«По-хорошому за такі публікації ми можемо моментально заблокувати ресурс, - кажуть у Роскомнагляді. – Якщо йти цим шляхом, то ми можемо заблокувати сайт Російської служби BBC повністю на території нашої країни. Навіть не тільки можемо, а зобов'язані це зробити, тому що Роскомнагляду було наказано вимогою Генеральної прокуратури блокувати доступ до ресурсів та сайтів, що публікують інформацію такого характеру».

Джерело розповіло «Известиям», нібито відомство отримувало заяви громадян з вимогою пояснити причини бездіяльності влади стосовно закликів до заворушень. На повторне попередження, за інформацією співрозмовника газети, редакція Російської служби BBC знову не відреагувала.

Заявка на проведення «Маршу за федералізацію Сибіру» з передбачуваним кількістю учасників 350 осіб була подана до мерії Новосибірська 1 серпня. Організатори акції мають на меті привернути увагу суспільства до питання низького фінансування місцевих бюджетів Сибіру.

Раніше сторінки цієї акції у соцмережах були заблоковані. 14 російських ЗМІ, серед яких Slon.ru, «Полит.ру», Regnum, «Новий регіон», отримали від Роскомнагляду попередження з вимогою видалити матеріали про цю подію.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
podfm.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду