Дуня Міятович стурбована зникненням російського фотожурналіста в Україні

00:00,
11 Серпня 2014
1524

Дуня Міятович стурбована зникненням російського фотожурналіста в Україні

00:00,
11 Серпня 2014
1524
Дуня Міятович стурбована зникненням російського фотожурналіста в Україні
Представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович (Dunja Mijatović) висловила стурбованість у зв’язку зі зникненням на сході України російського фотожурналіста Андрія Стеніна. Про це йдеться в офіційній заяві, опублікованій на сайті ОБСЄ.

Дуня Міятович  занепокоєна повідомленнями про те, що фотожурналіст міжнародного інформаційного агентства «Россия Сегодня» 5 серпня зник на території України.  «Я закликаю до негайного звільнення Стеніна», – сказала вона.

Окрім цього представниця ОБСЄ знову висловила вимогу про звільнення журналіста-фрілансера телеканалу ZIK Юрія Лелявського та Євгенія Тимофеєва, який співпрацює із різними українськими медіа. Вони зникли на сході України раніше, про що в ОБСЄ також робили відповідні заяви.

«Ця небезпечна практика затримування та викрадення медіапрацівників є неприйнятною та має бути припинена, - сказала Міятович. – Я закликаю до тих, хто відповідальний за це, припинити використання журналістів як мішеней та дати їм можливість виконувати свою роботу».

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що Андрій Стенін надіслав свій останній матеріал 5 серпня і з тих пір не виходить на зв'язок.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Дуня Міятович, rferl.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду