Ватажок ісламських терористів відповів на публічну критику свого садистського знімку погрозами

00:00,
15 Серпня 2014
1453

Ватажок ісламських терористів відповів на публічну критику свого садистського знімку погрозами

00:00,
15 Серпня 2014
1453
Ватажок ісламських терористів відповів на публічну критику свого садистського знімку погрозами
Гучний скандал із розміщеним у  соціальних мережах фото семирічного джихадиста, який  тримає у руках відтяту голову сирійського вояка, доповнюється новими подробицями.

За повідомленням CNN, у твіттер-аккаунті @abu hafs ozzie ісламський провідник Мохамед Еломар (Mohamed Elomar) пропонував фінансову винагороду за інформацію про австралійця мусульманського походження Джамаля Ріфі (Jamal Rifi) та його дітей.

«Будь-кому, хто може повідомити мене, де живе цей хабашистський пес, в якому будинку і в якому районі, я ладен заплатити $1 тис.» Хабашистами ісламісти називають прихильників «секти», які виступають проти «праведних» мусульман.

Д-р Ріфі, який став об’єктом переслідування, є відомою в ісламській громаді Австралії людиною. Він публічно засудив розміщення у соціальних медіа ісламістським втікачем з Австралії Халедом Шарруфом (Khaled Sharrouf) знімків його 7-річного сина Абдулли, що шокували світ жорстокістю.

Історія починалася 2009 року, коли Шарруф-старший брав участь у підготовці терористичного нападу, очолюваного Мохамедом Алі Еломаром (Mohamed Ali Elomar) – дядьком ісламіста, який пропонує нині винагороду за інформацію про поміркованого мусульманина.

Мета цього очевидна – залякати або вчинити замах на життя д-ра Ріфі. Сам Мохамед Алі нині в Австралії відбуває 21-річний термін ув’язнення як організатор теракту, що загрожував «катастрофічними» наслідками.

Федеральна поліція країни наприкінці липня ц.р. видала ордери на арешт Еломара-молодшого та Шарруфа- старшого. Це відбулося після того, як вони розмістили у Twitter жахливі знімки. На цих фото ісламісти зображені з відтятими головами сирійських вояків.

В одному із твітів, що стосувався д-ра Ріфі, говорилося: «Повідомте будь-які подробиціі: де він працює, до якої школи ходять його діти. Я вже казав, що ладен заплатити за це $1 тис».

Пропонована ісламістом сума незначна як на західні мірки й, певно, розрахована на мусульман-іммігрантів, які ще не облаштувалися в Австралії.

«Чесно кажучи, я був шокований, - заявив  д-р Ріфі CNN. – Я сприйняв це надзвичайно серйозно. Адже вони приклеїли мені ярлика хабашистського пса, хоча я ніколи не був хабашистом. У спотвореній ментальності прихильників їхньої ідеології це означає, що вчинити напад і вбити мене – не гріх».

За словами Ріфі, комісар поліції штату Новий Південний Уельс, в якому він мешкає, телефонував йому і відрядив правоохоронців з’ясувати становище з безпекою його будинку. У районі, де можливий напад, виставлені патрулі.

Однак, незважаючи на ісламістські погрози, д-р Ріфі не збирається мовчати. «Я не ховатимуся, – заявив він. – Я почуваюся щасливим жити у країні, де панують закон і порядок, де мені надано право вільно висловлювати свої думки».

Ріфі також заявив безпосередньо Еломару: «Хочеш знати мою адресу – звернися до батька. Ми грали з ним в одній футбольній команді й досі лишаємося кращими друзями».

Еломар-старший – давній приятель Ріфі. Вони знали одне одного ще з дитинства у Лівані - перш, ніж переїхали до Австралії. Махмуд Еломар, рятуючись у 1970-х рр. від громадянської війни у близькосхідній країні, успішно зайнявся в Австралії інженерним бізнесом. Ріфі наслідував його приклад і нині користується повагою у мусульманській громаді за свої зусилля ламати релігійні бар’єри.

Разом з великим муфтієм Австралії Ібрагімом Аби Мохамедом (Ibrahim Abu Mohamed) він дав серію інтерв’ю арабською та англійською мовами, протестуючи проти рекрутської кампанії, які ведуть у соціальних мережах бойовики Ісламської держави в Іраку і Леванті (ISIL).

«Ми кажемо молоді: “Забудьте їхню риторику. Погляньте на їхні дії. Вони повністю анти ісламські”, - пояснює Ріфі. – Бойовики претендують на те, що захищають іслам, а насправді шкодять своїм родинам, своїй громаді. Вони спотворюють імідж релігії».

Д-р Ріфі переконаний, що Махмуд Еломар неодмінно підтримав би його  у гострій суперечці з власним сином, котрий став «блудною вівцею» і прибічником «спотвореної ідеології».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
знімок з Twitter, cnn.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду