Цифрові медіа руйнують здатність дітей сприймати емоції - дослідження

Цифрові медіа руйнують здатність дітей сприймати емоції - дослідження

00:00,
27 Серпня 2014
5531

Цифрові медіа руйнують здатність дітей сприймати емоції - дослідження

00:00,
27 Серпня 2014
5531
Цифрові медіа руйнують здатність дітей сприймати емоції - дослідження
Цифрові медіа руйнують здатність дітей сприймати емоції - дослідження
Діти, які зловживають цифровими медіа, мають недостатньо соціальних навичок, аби читати емоції людей.

 

Про це свідчать результати психологічного дослідження, проведеного в Каліфорнійському університеті, повідомляє techtimes.com.

 

Фахівці виявили, що 11 та 12-річні діти, які проводять багато часу за електронними пристроями, гірше читають людські емоції, ніж ті їхні ровесники, які впродовж п’яти днів не піддавалися впливу цифрових медіа.

 

«Багато людей шукає користі від цифрових медіа в навчанні, але небагато хто бачить їхню ціну», - каже Патрісіа Грінфілд (Patricia Greenfield), одна із головних авторів дослідження.

«Ціною» впливу цифрових медіа вона називає зниження чутливості до емоційних сигналів, втрату можливості розуміти емоції інших людей.

Разом з тим, дослідження показало, що якщо забрати від дітей смартфон на п’ять днів, то соціальні навики покращуються.

Команда психологів вивчала дві групи шестикласників із однієї школи. Було відомо, що до початку експерименту всі учасники спілкувалися, дивилися телевізор та грали у відеоігри на електронних пристроях в середньому понад 5 годин на день.

В рамках дослідження одна група у складі 51 дитини жила разом у таборі впродовж п’яти днів. Електронні пристрої там були заборонені. Інша група із 54 дітей продовжувала користуватися своїми пристроями.

Перед початком дослідження фахівці вивчили здатність дітей сприймати емоції. Наприкінці експерименту процедура була повторена. Психологи виявили, що ті з дітей, хто перебував у таборі без своїх електронних пристроїв, продемонстрував велике покращення у здатності сприймати емоції. У тих, хто продовжував користуватися смартфонами, все залишилося, як раніше.

Результати демонструють: якщо діти часто використовують медіа, то менше часу присвячують важливим соціальним навичкам. Автори дослідження наголошують на важливості живого спілкування.

TechTimes.com нагадує про результати іншого дослідження. Воно свідчить про те, що замість смартфона для розваги, батькам краще пропонувати дітям книги. Читання художньої літератури допомагає не лише краще розпізнавати емоції, але й ставати більш чутливими до того, що відчувають інші, йдеться в дослідженні.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
blog.itriagehealth.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду