У Бразилії підозрювані в убивстві журналіста постануть перед судом присяжних

У Бразилії підозрювані в убивстві журналіста постануть перед судом присяжних

00:00,
27 Серпня 2014
1305

У Бразилії підозрювані в убивстві журналіста постануть перед судом присяжних

00:00,
27 Серпня 2014
1305
У Бразилії підозрювані в убивстві журналіста постануть перед судом присяжних
У Бразилії підозрювані в убивстві журналіста постануть перед судом присяжних
Кримінальний суд штату Гояс постановив передати справу щодо п’яти осіб, підозрюваних в убивстві популярного спортивного журналіста Валеріу Луїза ді Олівейри (Valério Luiz de Oliveira), на розгляд присяжних. Про це повідомила Бразильська асоціація розслідувальної журналістики.

49-річний Валеріу Луїз ді Олівейра – ведучий Rádio Jornal 820 AM – загинув від куль біля офісу радіостанції у липні 2012 року. Він працював також на TV Goiânia, Television Central de Brasil та на Radio Anhanguera Goiânia.

Тепер у затяжному процесі відбувся прорив. Головуючий суддя Лоурівал Машаду да Коста (Lourival Machado da Costa) вважає, що зібрано достатньо «надійних» доказів проти винуватця скоєного злочину.

Його від самого початку розцінювали як замовне убивство. Перед загибеллю Луїзу неодноразово відверто погрожували «покінчити з його кар’єрою», однак він не поступився своєю позицією.

Замовником злочину вважають колишнього віце-президента футбольного клубу Atletico Goianiense Маурісіу Сампаю (Mauricio Sampaio). На загальне переконання, з його боку то був акт помсти Валеріу Луїзу ді Олівейрі за те, що той жорстко критикував  очолюваний ним менеджмент спортивної команди.

Звинувачення у вбивстві висунуто також проти його охоронця – офіцера поліції Адеми Фігерейду (Adema Figueiredo), який виконав роль кіллера.

Трьох інших осіб, причетних до злочину, судитимуть як співучасників. Один із них, який надав убивці мотоцикл, шолом та зброю, на початку серпня ц.р. переховувався від бразильського правосуддя в Європі. Однак його спіймала португальська поліція і Міністерство юстиції Бразилії нині вирішує питання стосовно його екстрадиції.

Син загиблого Валеріу Луїз ді Олівейра-молодший (Valerio Luiz de Oliveira Filho), сам за фахом правник, вважає рішення суду штату Гояс «важливим кроком».

«Схоже, правосуддя підтвердило наявність достатньої доказової бази, щоб дати справі подальший хід», - заявив він. Однак Валеріу Луїз ді Олівейра-молодший не виключає можливості того, що замовник злочину спробує використати свої зв’язки, аби скасувати  рішення у вищих судових інстанціях.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
blogdothame.blog.br
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду