Українці просять Марка Цукерберга допомогти в боротьбі проти російської пропаганди

00:00,
30 Серпня 2014
2101

Українці просять Марка Цукерберга допомогти в боротьбі проти російської пропаганди

00:00,
30 Серпня 2014
2101
Українці просять Марка Цукерберга допомогти в боротьбі проти російської пропаганди
Українські інтернет-користувачі масово поширюють у соцмережі Facebook текст, в якому просять її засновника Марка Цукерберга допомоги у боротьбі проти пропаганди та цензури з боку РФ.

На сторінці громадського активіста Володимира Щербаченка з’явилося повідомлення із шаблоном звернення до Марка Цукерберга. Як пояснює автор, лист має на меті привернути увагу засновника соцмережі до проблеми блокуваня українських користувачів «за скаргами кремлівських ботів».

«Посеред тотальної інформаційної блокади та агресивної проросійської пропаганди Facebook залишається, мабуть, найбільш важливим каналом передачі інформації стосовно подій у гарячих точках цієї війни, так само як єдиним шляхом комунікації для українців, які зараз мешкають на окупованих російськими військами територіях», - йдеться у листі.

Автор зазначають, що в цих умовах українськіий сегмент соцмережі постійно піддається атакам організованих пропутінських, найнятих російською владою користувачів. Вони масово скаржаться на українських дописувачів з вимогою заблокувати їхні аккаунти. Як приклад, наводиться блокування профілю українських блогерів Сергія Іванова та Алекса Заводюка.

«Ми з’ясували, що український сегмент FB адмініструє особа із російським громадянством», - наголошують активісти, нагадуючи про агресію Росії та про політику соцмережі Facebook щодо свободи слова та неприйняття пропаганди. У зв’язку із цим Марка Цукерберга просять втрутитися в ситуацію та змінити адміністратора ресурсу в Україні. Активісти хочуть бачити на цій посаді особу із українським громадянством або ж представника якоїсь іншої країни, незацікавленої в ескалації конфлікту.

Українських інтернет-користувачів просять поширювати листа до Цукерберга у себе на сторінці,  також надсилати засновнику соцмережі у приватних повідомленнях. Оригінал звернення, за словами Володимира Щербаченка,  надішлють до центрального офісу Facebook у США.

Раніше голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко розповів, яким чином російська ФСБ працює в соцмережах, зокрема у Facebook. Також стало відомо, що Google погодився не блокувати українські сайти на вимогу Росії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
antyweb.pl
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду