Бойовики ISIS можуть вбити іракського журналіста

Бойовики ISIS можуть вбити іракського журналіста

00:00,
12 Вересня 2014
1257

Бойовики ISIS можуть вбити іракського журналіста

00:00,
12 Вересня 2014
1257
Бойовики ISIS можуть вбити іракського журналіста
Бойовики ISIS можуть вбити іракського журналіста
Терористи з організації «Ісламська держава в Іраку і Леванті» (ISIL або ISIS ) можуть вбити іракського журналіста, подібно до того, як це було вчинено щодо  американських журналістів Джеймса Фоулі та Стівена Сотлоффа, застерігають «Репортери без кордонів» (RSF).

Терористи з організації ISIS відверто  погрожують стратою оператору каналу Sama Salah Aldeen TV Рааду Мохамеду аль-Азауї (Raad Mohamed Al-Azaoui).

Журналіста викрали нещодавно у провінції Салахеддін, що на північ від Багдаду. Він відмовився працювати на терористів. Як покарання за це вони наміряються публічно відтяти йому голову.

Цей приклад «Репортери» наводять як наочний доказ повного беззаконня й безладу в Іраку відколи у червні ц. р. бойовики ISIS розгорнули наступ проти Багдаду.

«“Ісламська держава” з моменту проголошення її створення проводить політику терору проти журналістів, - говорить речник з розслідувань RSF Віржінія Данглес (Virginif Dangles). - Запустивши в дію маховик викрадень і розстрілів професійних новинарів, терористична організація намагається усунути усіх тих, хто відмовляється присягати їй на вірність».

Так, 15 серпня у провінції Тікріт джихадисти викрали журналіста Ахмеда Халеда аль-Длімі (Ahmed Khaled Al-Dlimi). Що сталося з ним після цього й досі невідомо.

Як повідомила іракська неурядова організація Metro Center, що базується в Курдистані й захищає права медійників, за два дні до цього бранцем ісламістів став репортер Тарек Салах Шанкалі (Tarek Salah Shankali). Про його подальшу долю надходять суперечливі відомості. Одні твердять, що невдовзі його вбили, інші – що він живий і його утримують ісламісти.

Партнер «Репортерів без кордонів» –Іракська обсерваторія свободи преси (L’Observatoire irakien de la liberté de la presse) підтверджує інформацію, що ISIS публічно погрожує 9 журналістам у провінціях Мосул і Салахеддін.

Крім того, поширюються чутки, що терористи «Ісламської держави в Іраку і Леванті» (інша назва – «Ісламська держава в Іраку та Сирії») прибиратимуть до рук цифрові файли, що містять особисту інформацію про репортерів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ibtimes.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду