Мусульманські релігійні лідери закликають викривати злочини ISIS проти журналістів

Мусульманські релігійні лідери закликають викривати злочини ISIS проти журналістів

00:00,
12 Вересня 2014
1555

Мусульманські релігійні лідери закликають викривати злочини ISIS проти журналістів

00:00,
12 Вересня 2014
1555
Мусульманські релігійні лідери закликають викривати злочини ISIS проти журналістів
Мусульманські релігійні лідери закликають викривати злочини ISIS проти журналістів
Духовні провідники мусульманських організацій світу підтримали ініційований «Репортерами без кордонів» (RSF) заклик викривати військові злочини терористичної організації «Ісламська  держава в Іраку і Сирії» проти журналістів.

У лаконічному документі, опублікованому на сайті RSF, мусульманські лідери засуджують злочини, скоєні «Ісламською державою» проти місцевих та закордонних журналістів у Сирії та Іраку.

Особлива увага привертається до жорстокої розправи, вчиненої над американськими репортерами Джеймсом Фоулі (James Foley) та Стівеном Сотлоффом (Steven Sotloff).

«Захоплення заручників і варварські убивства з політичною метою – це злочини, які суперечать принципам ісламу, - наголошується у зверненні. – Ми відкидаємо будь-яке виправдання насильства в ім'я нашої релігії».

«Через свої варварські акти, “Ісламська держава” не тільки ганьбить імідж ісламу, а й завдає шкоди мусульманам в усьому світі».

Документ вимагає від терористів звільнити усіх захоплених заручників, зокрема, й журналістів.

Показовим є список мусульманських організацій, які першими підписали звернення:

Al-Azhar найбільш авторитетна організація сунітів в Єгипті та одна з найавторитетніших у мусульманському світі.

• Міжнародна спілка мусульманських учених (Union internationale des Savants musulmans). Заснована у столиці Катару – місті Доха, об'єднує впливових шейхів і священнослужителів.

• Рада улемів Індонезії (Conseil des Oulémas indonésien) Заснована в Джакарті і є найвищим органом мусульманської влади в Індонезії.

• Велика мечеть Парижа (Grande Mosquée de Paris), що представляє найбільшу в Європі мусульманську громаду Франції.

• Спілка ісламських організацій Франції (Union des Organisations Islamiques de France), що має у своєму складі понад 250 мусульманських об'єднань.

• Верховна ісламська рада Канади. (Conseil suprême islamique du Canada). Її фундатор і очільник імам Сієд Сохаварді (Syed Soharwardy) заснував також організацію «Мусульмани проти тероризму» (Muslims against Terrorism).

• Рада з американо-ісламських відносин (Conseil des relations américano-islamiques). Заснована у Вашингтоні, окрузі Колумбія. Це найбільша мусульманська організація з громадянських свобод у США.

• Мусульманська рада Великої Британії (Conseil musulman de Grande-Bretagne) зі штаб-квартирою у Лондоні. Організація очолює понад мусульманських 500 установ і місцевих та регіональних асоціацій.

Текст заклику опублікований французькою, англійською, арабською мовами та мовою фарсі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
www.deviantart.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду