Фейк: Мати зреклася сина-бійця «Айдару», який загинув в АТО

Фейк: Мати зреклася сина-бійця «Айдару», який загинув в АТО

00:00,
18 Вересня 2014
3167

Фейк: Мати зреклася сина-бійця «Айдару», який загинув в АТО

00:00,
18 Вересня 2014
3167
Фейк: Мати зреклася сина-бійця «Айдару», який загинув в АТО
Фейк: Мати зреклася сина-бійця «Айдару», який загинув в АТО
Бійця батальйону «Айдар» з Луганська поховали у Тернополі, оскільки від нього нібито відреклася мати.  Таке повідомлення опублікувало інтернет-видання «Новороссия» та поширила низка видань, зокрема, «Правда.ру». Як з’ясувало «Радіо Свобода», насправді мати бійця попросила поховати його на Тернопільщині, аби могилу не спаплюжили бойовики.

«33-річний Федір Коломієць народився в Алчевську. Пройшов шлях «Євромайдану» з тернополянами. А коли почалася війна на Донбасі влився в каральний «батальйон» «Айдар» разом з ними. Недавно він загинув, але похорони відбулися в Тернополі, а не у нього вдома, оскільки мати від нього відмовилася», – йдеться у повідомленні.  Жінка нібито сказала, що син «Бандера» її не потрібен та зачинила двері.

Як вдалося з’ясувати «Радіо Свобода», бійця поховали 11 вересня на Тернопільщині разом із побратимом Андрієм Юркевичем. Проте матір не відмовлялася від сина, а, навпаки, просила волонтерів та місцеву ОДА про його похорон на Тернопільщині. Жінка не хотіла ховати сина в рідному місті.

«Батьки в жодному разі від нього не відмовились. На жаль, вони не мали можливості поховати його саме в Алчевську, і мати дуже хвилювалась і дуже боялася, що просто могилу героя України осквернять. Тому з таким прохання звернулась вона до нас» – розповіла «Радіо Свобода» речниця Тернопільської ОДА.

Член тернопільської організації УНСО Юрко Гуменюк підтвердив цю інформацію журналістам місцевого телеканалу «ІН-ТБ»: «Матір там в Алчевську не може виїхати, тому що сепаратисти не дають їй можливості приїхати сюди. Це є воля матері, вона попросила, щоб поховали його поруч із бойовим побратимом, із яким він загинув у бою».

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Дошка ганьби брехливих журналістів»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду