В Афганістані вбили молоду журналістку

В Афганістані вбили молоду журналістку

00:00,
20 Вересня 2014
1284

В Афганістані вбили молоду журналістку

00:00,
20 Вересня 2014
1284
В Афганістані вбили молоду журналістку
В Афганістані вбили молоду журналістку
26-річна журналістка Палваша Тохі Меранзай (Palwasha Tokhi Meranzai) стала жертвою смертельного замаху на життя. Про це повідомив ifex.org із посиланням на Афганський центр журналістів (The Afghanistan Journalists Center - AFJC).

Вона загинула серед білого дня у власній оселі, поблизу поліцейського відділку у місті Мазар-е-Шаріф, що на півночі країни.

Нападник, який удавав ніби приніс Палваші запрошення на весілля, зарізав її ножем, щойно вона відчинила двері.

Заступник начальника поліції провінції  інформував інформаційне агентство Pajhwok Afghan News, що убивці вдалося зникнути з місця злочину. Його оголошено у розшук.

Палваша тривалий час працювала у медіацентрі Міжнародних сил сприяння безпеці (International Security Assistance Forces - ISAF). З 2012 року вона навчалася у Таїланді. Звідти вона щойно повернулася, отримавши ступінь магістра.

Директор медіацентру Хафізулла Маджіді (Hafizullah Majidi) заявив: місяць тому Палваша попереджала, що їй погрожують убивством. Однак превентивних заходів вжито не було.

AFJC та медіацентр ISAF вимагають від правоохоронних органів ретельно розслідувати злочин, скоєний проти молодої журналістки, та покарати убивцю.

Міжнародні сили сприяння безпеці, в інформаційному відділі яких працювала  Палваша Тохі Меранзай, - це військовий контингент, який діє на території  Афганістану з 2001 року. Він був створений згідно з резолюцією Ради Безпеки ООН і розміщений в країні після падіння режиму талібів. Із серпня 2003 року командування ISAF здійснює НАТО.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Палваша Тохі Меранзай, ifex.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду