Що говорять роботодавці та співробітники про віртуальне спілкування у робочий час

00:00,
20 Липня 2011
1077

Що говорять роботодавці та співробітники про віртуальне спілкування у робочий час

00:00,
20 Липня 2011
1077
Що говорять роботодавці та співробітники про віртуальне спілкування у робочий час
За замовленням порталу rabota.ua при підтримці дослідницького бюро iVOX Ukraine було проведено соціологічне опитування стосовно віртуального спілкування як способу згаяти робочий час.  З’ясовували думку 285 респондентів зі всієї України, а також представників  41 компанії, повідомляє портал proIT.  

Згідно даних опитування, у половині українських компаній доступ до соціальних мереж та сервісів обміну миттєвими повідомленнями заборонено. Частіше за все на роботі не дозволяють писати твіти та спілкуватися онлайн великі компанії, штат яких складає більше 500 працівників.

 

Роботодавці започатковують подібні обмеження, оскльки вважають, що спілкування у Facebook, Twitter, Google+, чатах, Skype, ICQ і т.п. шкодить робочому процесу. Цікаво, що 75%  роботодавців впевненні у ефективності такої заборони.

 

Що на це відповідають працівники? 64% респондентів зізнаються, що працюючи у компаніях з такими обмеженнями, періодично намагалися їх обійти –  при чому у 41% дійсно вийшло це зробити. Представниці слабкої статі частіше намагаються знайти спосіб порушити табу на віртуальне спілкування у офісі.

 

Близько 25% респондентів зізналися, що на роботі з особистими цілями використовують соціальні мережі та чати. Але при цьому 60%, тобто переважна більшість, наголосили, що користуються ними лише тоді, коли в перерві між роботою трапляється вільний час.

 

При цьому більшість респондентів відзначили: якщо робота не цікава і відсутні мотивації до її виконання, способів «вбити» робочий час існує безліч. Це і перекури, ланчі та обіди, можна піти «пити каву», розмовляти по телефону з родиною та друзями, продивлятися непрофільні сайти, грати в онлайн-ігри, і, з рештою, просто спілкуватися з колегами на особисті теми.

 

За матеріалами proIT

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду