Обама пропіарив Google і Facebook

00:00,
26 Січня 2011
522

Обама пропіарив Google і Facebook

00:00,
26 Січня 2011
522
Обама пропіарив Google і Facebook
…порівнявши їх із «спутніком» у зверненні до нації.

«Нацією Google і Facebook» назвав американців президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама у своєму щорічному зверненні State of the Union Address, виголошеному в Конгресі.

 

«Ніхто з нас не може передбачити точно, яка індустрія в майбутньому буде розвиватися, де зявлятимуться нові робочі місця. Тридцять років тому ми не думали, що щось під назвою Інтернет спричинить економічну революцію. Що ми можемо робити – Америка робить це краще за будь-кого – це запалювати креативність та фантазію наших людей. Ми – нація, що принесла автомобілі на дороги та компютери в офіси. Нація Едісона і братів Райтів, Google та Facebook. В Америці інновації не змінюють нашого життя. Інновації – це наш спосіб життя», - цитує американського президента Mashable.

 

Він також нагадав про те, що свого часу Радянський Союз випередив США у космічній галузі, першим запустивши на земну орбіту супутник під назвою Sputnik. «Тоді ми не уявляли, що першими висадимося на Місяць. Наука ще не була до цього готова, NASA (Національного космічного агентства Америки) ще навіть не було. Але після інвестицій у дослідження та освіту ми не лише наздогнали Совєти, але й створили нові галузі промисловості з мільйонами робочих місць. Зараз - момент Sputnik’а для нашого покоління!», - сказав Барак Обама. Порівняння сподобалось аудиторії і збурило твіттер та соціальні мережі.

 

Mashable натякає на те, що згадки про Google в контексті зайнятості та нових робочих місць могли бути не випадковими. Напередодні корпорація Google оголосила про намір найняти понад шість тисяч нових працівників у 2011 році. Тож, можливо, вживання Обамою слова «робота» 25 разів протягом звернення не було випадковим.  

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду