В Аргентині спалили радіостанцію, яка повідомляла про місцеву корупцію

00:00,
9 Квітня 2013
1320

В Аргентині спалили радіостанцію, яка повідомляла про місцеву корупцію

00:00,
9 Квітня 2013
1320
В Аргентині спалили радіостанцію, яка повідомляла про місцеву корупцію
В аргентинській провінції Формоса згоріла радіостанція La Radio Génesis  міста Інхеньєро Суарес,  повідомив сайт PlazadeMayo.com.

Про це в інтерв’ю аргентинському електронному виданню розповів власник радіостанції журналіст Анібал Пальма (Aníbal Palma), який став  очевидцем події.  

Підпал, за його свідченням, було вчинено на світанку. Зламавши двері, нападники увірвалися до радіостудії.  Вони облили  пальним усе обладнання, і менш як за двадцять хвилин приміщення загорілося, полум’я сягало близько п'яти метрів.

З’явившись невдовзі на місці події, Анібал разом з сестрою Ліліаною –співвласницею  радіостанції, марно намагалися погасити пожежу. «Ми втратили все: комплект  трансляційного устаткування, комп'ютери, пульти, мікрофони, стабілізатор напруги та кондиціонери», - заявив він.

Власник La Radio Génesis відкидає версію  про можливість випадкової пожежі. Він вважає, що це  цілеспрямована акція проти радіостанції.

«Ми постійно повідомляли про конфліктні ситуації, що вже декілька місяців  виникають у реґіоні, - заявив Анібал Пальма в  інтерв’ю сайту PlazadeMayo.com. - Ця інформація була не до вподоби місцевій владі. Раніше нам постійно погрожували. Тепер ці погрози здійснено».

Міжнародну увагу до події в Аргентині  привернули Репортери без кордонів (RSF). Анібал Пальма, відзначає медіаорганізація, добре відомий тим,  що звинувачував мера міста Інхеньєро Суарес  Крістіно  Відаля Мендосу  (Cristino Vidal Mendoza) у корупції. Тож йому постійно погрожували.

Форум журналістів Аргентини (FOPEA) повідомляв, що у серпні 2012 року на Анібала Пальму разом з двома своїми співробітниками вчинив напад  власник місцевих новинних медіа Ґреґоріо Монсон (Gregorio Monzón).

Усе це породжує не одну версію щодо ймовірних мотивів і замовників підпалу радіостанції.

La Radio Génesis  не виходить в ефір, її перспективи невтішні. Як  повідомляє аргентинська преса, Анібалу Пальмі бракує коштів, щоб відновити трансляцію.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
www.soshradio.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду